Lynch-spaning: Grästrimmers slutsålda

Jag har länge på grund av min sparsamma natur använt den trimmer som den föregående husägaren lämnade efter sig. En dålig, sladdriven eltrimmer som är för kort vilket gör att min rygg far illa av att behöva böja sig så långt framåt. Men nu börjar den bli så dålig att till och med jag inte står ut. Jag fick testa en batteridriven Husqvarnatrimmer hos en kompis för ett tag sen som imponerade rejält på mig. Jag har sedan tidigare haft ett par olika Automowers från Husqvarna som jag är oerhört nöjd med (särskilt när jag ser hur en del grannars klippare av andra märken konstant står och slirar nånstans eller stångar huvudet i samma äppelträd i en oändlig uppvisning) så därför är jag beredd att betala lite mer för den då jag tror och hoppas att deras kvalitet och hållbarhet ska vara lika bra även i det här segmentet.

Sagt och gjort, in och beställa på nätet. Första varningstecknet kom när jag såg på Prisjakt att priset gått upp ca 500 kr jämfört med för några månader sedan. Aj aj, detta bådar inte gott tänkte jag. Scrollar priserna uppifrån och ner och varenda e-butik jag kollar verkar ha slutsålt denna modellen med oklart datum för när den kommer in i lager igen. Jag hittar till slut en butik som har den i lager, och då är jag uppe i 800 kr högre pris än “normalpris” nu men jag beställer ändå. Får efter några dagar infon att deras lagersystem inte hängt med då beställningar varit så många och snabba, de bedömer att de inte får in den i lager igen förrän i september. Jag undrar om de har någon likvärdig produkt att rekommendera, men de svarar till sin heder att de har några som är liknande, men skiljer sig ändå rejält på flera punkter, så jag annullerar ordern.

Något slokörad så lyckas jag efter några dagars spaning hitta att bygghemma kommit upp med att de får in den i lager 2 juli. Så jag beställer därifrån och hoppas på att detta ska stämma.

Kanske är det läge att titta närmare på Husqvarnaaktien? Jag inbillar mig att grästrimmers inte brukar sälja slut i den här utsträckningen?