The Sound of Freedom

Jag jobbar hemifrån en hel del i dessa coronatider. Nu sommartid innebär det för mig oftast att sitta på min under året egensnickrade altan vilket när man jämför det med mitt fönsterlösa, mörka, trista kontor är som en dröm! För att inte tala om alla småsaker som gör livet så mycket mer tidseffektivt. Disk- och tvättmaskin kan man köra igång på kafferasten. Kör robotgräsklippare fast kan man fixa det direkt. Pendlingstiden blir noll. Det kommer definitivt bli trist och tråkigt att en dag återgå till det vanliga kontorslivet och jag undrar om alla självmant kommer göra det när krisen är över. Jag lutar åt att inte göra det själv. Fågelsång, bris i ansiktet, smattrande regn mot markisen eller utetaket är alla saker som förgyller dagen i min värld. Detta hör jag nu istället för ventilationens brummande och oönskat kacklande från korridoren gällande ämnen man inte kunde vara mindre intresserad av, yttrat av kollegor man själv definitivt inte har valt.

Idag är det dock inte något av dessa ljud som förgyller min arbetsdag utomhus, utan ett annat ljud som tidvis kraftigt dränker samtliga andra ljud, nämligen ljudet av frihet! Frihet, oberoende och en av Sveriges absolut största stoltheter enligt min åsikt, nämligen Saabs Gripen! JAS 39 Gripen kallad av Försvarsmakten. Uppenbarligen övar man en del i dessa dagar, för de har flugit en hel del det senaste till min stora glädje.

Njut själva av svensk ingenjörskonst i sin finaste form!

#Distansarbete#Flygvapen#Gripen

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *